2017. augusztus 2., szerda

Online gondolattérkép szerkesztők - a kedvenc: Imindq

Imindq http://www.imindq.com/mind-mapping-online

 Lehet az én elvárásaim túlzóak, de az ingyenesen használható alkalmazások esetében valamely területen mindig kompromisszumot kell kötni. Számomra az Imindq az, ahol a legkevesebbet kell. Itt a megoszthatóság 'macerás'. A program használatához valamelyik felhő-alkalmazással férhetünk hozzá. A megosztás is ezen keresztül történik, azoknak a személyeknek, akikkel megosztottuk,  társítaniuk kell a fájlt az Imindq alkalmazással használat előtt.
Az sem egyszerű, ha a végeredményt nem képként akarjuk megosztani. Mentésként felkínálja, hogy interaktív html-ként is esportálható, de a blogba én pl. nem tudtam beilleszteni, csak weblapba. Az így elénk kerülő térképet, korlátozott mértékben még tovább is lehet alakítani és menteni html-ként saját magunknak.
http://tortura.atw.hu/files/Budapest_iq.html (nem lesz gyors betöltődés)
Érdemes a vetítés módot is kipróbálni (zöld sáv alsó ikonjára kattintani, majd utána a zöld sáv középsőjére), akkor ehhez hasonló látvány fogad:
Az alkalmazásban gyakorlatilag minden a rendelkezésünkre áll. Egyedül a méretezhetőség nem állítható. De ez nem gond, mert állítható a betűméret, sőt külön-külön beállítható a betűtípus, a kulcsszavak háttere, formája. Szinte mindent olyanra alakíthatunk, amilyet szeretnénk, hisz pl. háttérkép is feltölthető. A zöld sávban látható az eszköztár, s változik attól függően, hogy egy elem, vagy az egész térkép van kijelölve. Érdemes a súgóban elmélyedni, én mindenképpen díjaznám, ha valaki magyarítaná, mert a konyha angolom és az online fordítók nem mindig visznek előre. Mindenesetre remélem a készítő cég továbbra is ingyenesen biztosítja a vevőcsalogatónak szánt online alkalmazást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése