2017. augusztus 2., szerda

Online gondolattérkép szerkesztők 3. Favoritok

Mindomo - Mind42 - Wisemapping - Goconqr 
Mindomohttps://www.mindomo.com/hu/

Ez az alkalmazás bekerülhetett volna már előbb a listába. Ez is három térképet ad nekünk ingyen, és nincs korlátlan nyilvános. Menteni részben csak képernyősen tudunk, bár a három térképet egyszerre is tudnánk szerkeszteni azokkal, akikkel emailen keresztül megosztjuk. S természetesen a világhálón is megosztható. https://www.mindomo.com/mindmap/466deb011c684a499437abe1f0ab1976
Akkor miért kerül ide? Mert a Mindomonak van egy ingyenes asztali változata is. Ami nem tud sokkal többet, "csak"pont a mentésben. S mivel az online változat engedi lementeni a saját formátumban, ha azt az asztali alkalmazással megnyitjuk már többféleképpen menthetünk: pl. pdf-be, méghozzá a linket megnyitni képesen. Ráadásul az asztali változatot importálhatjuk az online változat használatakor. A szerkesztés könnyű, bár az elemeket, ha nem tetszik az elrendezés, macerás máshova helyezni. Beépített témákat alkalmazhatunk, amit még tovább alakíthatunk, ahogy tetszik. Összességében az asztali változattal már egy egész ütős lehetőség áll a rendelkezésünkre.

Mind42https://mind42.com
A program egyszerű, letisztult, a legfőbb erénye, hogy könnyű lehetőségünk van együttműködni másokkal. Ingyenes, de a program használatakor, illetve megosztáskor kapunk reklámot is. Kivéve, ha beágyazzuk a blogba, weboldalba :)

Az egyszerűség persze azt is jelenti, nagyon nem lehet cifrázni, de legtöbbször ez nem is szükséges.

Wisemapping https://app.wisemapping.com/c/login
Szintén ingyenes alkalmazás, annyi megszorítással, hogy megosztáskor, beágyazáskor megjelenik egy "powered by wisemapping" felirat. De pl. képként mentve, már nincs ilyen. Nehezebb felülete van, mint pl. a Mind42-nek, de hamar hozzászokhatunk. A kollaboráció itt is könnyen megvalósítható, miképp az online megosztás. https://app.wisemapping.com/c/maps/580676/public
Itt sem túl cifrázható a térkép, bár valamivel több a lehetőség. Kép ugyanakkor nem szúrható be - legfeljebb link formájában. Az open source jelleg miatt talán ez az a program, amelyiknél nem kell számítani, hogy egyszer csak fizetős lesz. Exportál és importál .mm fájlokat, pdf mentése viszont nem tökéletes, a hivatkozás nem érvényesíthető.

Goconqr https://www.goconqr.com/
A gondolattérkép-szerkesztő alkalmazás csak egy szelete ennek a digitális tanítást segítő oldalnak. Ha más nem előz meg, fogok bővebben is írni róla, most maradok a térképeknél.
Ingyenes, de megosztáshoz nyilvánossá kell tenni az elkészített anyagunkat, valamint reklámot is mellékel, de nem túl zavaró. A belépő felület elsőre, sőt másodikra sem tűnik barátságosnak, de maga a térképszerkesztő már könnyen használható. https://www.goconqr.com/en-US/p/9370981-Budapest-mind_maps
Lehetne teljesebb szolgáltatások terén (összekötő vonal, link), de alapvetően a saját egyéb alkalmazásaival működne együtt. Képként menthető le, és ugyebár megosztható, és le is vetíti nekünk, kulcsszavanként. Bizonyos műveleteket csak a saját undo nyilával lehet visszavonni, a ctr z nem működik. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése